Leen Denhaen

Therapeut Groepspraktijk De Kering

Sinds september 2013 ben ik als relatie- en gezinstherapeute gestart.

Ik combineer dit met mijn job als maatschappelijk assistente die ik sinds 16 jaar uitvoer. Vanuit mijn huidige job had ik onder meer een adviserende functie inzake de toekenning van ouderlijk gezag en omgangsrecht na een breuk of echtscheiding. Ik raakte erg geboeid door deze materie maar werd tevens gegrepen door de moeilijkheden die mensen op hun levensweg soms ongewild moeten doorstaan.

Vanuit een betrokkenheid op mensen en de nood om een verschil te kunnen maken voor hen die het lastig hebben, volgde ik de vierjarige opleiding relatie en gezinstherapie (Systeemdenken) bij vzw Rapunzel te Diest. ( afgestudeerd in juni 2017)

Binnen therapie zoek ik vanuit een bemiddelende houding samen met ouders (ex-partners) hoe ze hun ouderschap verder vorm kunnen geven na een relatiebreuk. Nieuw samengestelde gezinnen ondersteun ik in hun zoektocht naar een (nieuw) evenwicht. Zowel koppels als gezinnen kunnen dus met vragen omtrent de relatie, het ouderschap en de opvoeding bij mij terecht. Daarnaast ga ik graag in op individuele vragen van een plus-mama of plus-papa aangaande hun -niet altijd evidente- (nieuwe) rol.

Ik volgde bijkomende vormingen rond volgende thema’s:

  • kinderen en echtscheiding
  • intra-familiaal geweld
  • conflictbeheersing
  • zelfzorg
  • hulpverlening bij complexe verwerkingsprocessen en trauma
  • motivatietechnieken

Deel deze webpagina op uw Platform!