Kristel Heremans

Therapeut Groepspraktijk De Kering

In onze praktijk is geen enkele psychotherapeut geconventioneerd.

Sinds 2018 werk ik als integratief psychotherapeute.  Ik bied individuele psychotherapie aan voor jongeren, volwassenen en koppels.

In 1997 studeerde ik af als Huisarts en in 2004 als Jeugdarts. Ik rondde de 4-jarige opleiding tot Integratief Psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Antwerpen af juni 2022. Ik specialiseerde me in Relatietherapie en mijn twee-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie rond ik af in juni 2023.

Als therapeut hecht ik veel waarde aan integer en open in contact zijn, veilige, warme en authentieke verbinding. Ik hou wel van een energieke, levendige manier van werken. Ik bied cliënten ondersteuning in hun zoektocht naar nieuw evenwicht en regie in hun leven of relatie.

Al van jongs af raakte ik intens geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft. Als student geneeskunde wou ik de meest brede kijk als arts behouden en ben ik me verder gaan specialiseren in de huisartsgeneeskunde. As huisarts en als arts voor het CLB en Kind & Gezin. heeft de bijzondere dynamiek van het genezingsproces met al haar aspecten me altijd sterk geboeid gehouden en heb ik me hierin verder blijven verdiepen. Mijn holistische visie heeft me geïnspireerd om verschillende opleidingen te volgen waaronder Mindfulness, Craniosacraal therapie en Tantratraining.

Jongerentherapie: mijn hart gaat uit naar kinderen en jongeren. Als jonge moeder koos ik vroeger al voor een job als arts die het werken met jongeren mogelijk maakte. Ik specialiseerde me in Jeugdgezondheidszorg om als CLB-arts aan de slag te gaan gedurende 16 jaar met jongeren van alle leeftijden. Ik ben erg vertrouwd met alle vormen van hindernissen die in een kinder-en jongerenleven kunnen opdagen. Tijdens deze jaren heb ik ook tal van bijscholingen gevolgd met thema’s als suïcidepreventie, ADHD, ASS, genderidentiteit, pesten, gewichtsstoornissen, schooluitval bij jongeren, trauma bij jonge vluchtelingen, ,…

Ik hoor jongeren in hun ervaringen, en met veel aandacht en ruimte luister ik naar hun vragen en samen zoeken we naar nieuwe mogelijkheden.

Mijn verdieping in Relatietherapie: in relatie ligt de grootste kans om als mens te groeien.In relatie zijn is intens en vraagt soms ondersteuning. Binnen elke relatie koestert elke partner het verlangen om begrepen, gezien en geliefd te worden door de ander. Om moeilijke dialogen aan te gaan en om andere zienswijzen te kunnen aanvaarden is er verbinding nodig tussen gesprekspartners. Al heel jong was ik in mijn leefomgeving de bemiddelaar, de verzoener door vanuit een oprechte nieuwsgierigheid te luisteren en in een onbevangen open houding aanwezig te zijn. Met deze kwaliteiten wil ik koppels graag verwelkomen in
hun traject naar vernieuwde verbinding.

In mijn therapie geef ik ruimte aan emoties en spanningen zodat deze kunnen bestaan zonder ze te veroordelen. Binnen deze veilige omgeving werken we toe naar het vinden van vertrouwen en het helen van kwetsuren zodat er van daaruit terug beweging kan ontstaan en de verbinding in de relatie geheeld kan worden.

Sinds 2019 ben ik als vrijwilliger psychotherapeut werkzaam in Tejo Leuven. In het CAW te Tienen heb ik 2 jaar volwassen cliënten begeleid in hun traject.

Ik ben lid van de beroepsvereninging VVTIV en volg supervisie en intervisie om als therapeut op kwalitatieve manier verder te blijven doorgroeien.

Deel deze webpagina op uw Platform!