Familieopstellingen

Begeleiding: Fawzia Hanssens en Louis Hillebrand

Familieopstellingen zijn een krachtige manier om onbewuste patronen uit je familiegeschiedenis zichtbaar en vooral voelbaar te maken. Deze familie-bindingen zijn sterk en worden dikwijls onbewust en ongewild doorgegeven. Meestal zijn we ons niet bewust van de grote impact op onszelf, op ons leven en op onze innerlijke wereld.

In een opstelling krijg je inzichten in hoe de (familie)geschiedenis en de context verklaringen geven voor een vastgelopen situatie of innerlijke houding. Vaak is dit een uiting van iets wat ooit logisch en begrijpelijk was, maar intussen een ingesleten patroon is geworden, en nu overbodig, vaak hinderlijk en pijnlijk. Ontdekken in welke context dat patroon ontstaan is, is verhelderend en bevrijdend. Het is vaak een ontroerende aha!-ervaring, alsof onbewuste schellen van de ogen vallen, waardoor een juk wegvalt..

Zelfs als het niet jouw vraag of thema is voel je in dit werk lijfelijk en in de diepte hoe wij mensen verbonden zijn met elkaar, in het nu, in ons verleden, en met het grotere geheel. Het geeft inzicht in onze reactiemechanismen, onze kwetsbaarheid, én nodigt uit in onze volwassen kracht en autonomie om onze eigen keuzes te maken te gaan staan.

In onze werkwijze bieden we een combinatie van de klassieke familie-opstellingen, waarin we de invloed van omgeving en vorige generaties onderzoeken, met het gedachtengoed van Voice Dialogue waarbij we werken met innerlijke subpersonen.

Je kan deelnemen als welwillende getuige in de cirkel, als representant of met een eigen vraag.

Praktisch:

Plaats: Groepspraktijk De Kering – Minderbroedersstraat 18 in Tienen

Data 2024: zaterdag 24/2, zondag 24/3, zaterdag 27/4,  zondag 26/5 en zondag 23/6

Info en inschrijven : info@deopencirkel.be

www.deopencirkel.be